sort sesamtærte med solbær og citron

Sort sesamtærte med citron og solbær

Solbærsmuk sort sesamtærte fuld af smag. Nederst en sprød, flaky og letsaltet sort sesammørdej, dernæst et saftigt og smagfuldt sort sesamfyld og øverst en dyb og syrligsød solbærganache. Farven er overvældende, smagen endnu mere!

8 personerAffiliate links

Mørdej

25 g ristede sorte sesamfrø 125 g hvedemel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 godt nip salt 1/2 æg

Blend sesamfrø til mel. Kom hvedemel, sesammel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18-20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt tærtebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.

Sesamfrangipane

25 g ristede sorte sesamfrø 25 g mandelmel 50 g sukker 50 g blødt smør 1 æg 1 nip salt

Blend sesamfrø til mel, og kom sesammel, mandelmel, sukker, smør, æg og salt i en skål. Pisk det hele godt sammen. Fordel sesamfrangipanen i tærtebunden, og jævn overfladen med en paletkniv. Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden, og lad den køle af.

Solbærcitronganache

200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 ml piskefløde 25 ml solbærpuré 25 ml citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og solbærpuré til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Smag til med citronsaft, og stavblend. Fordel ganachen i et tyndt lag oven på sesamtærten, og kom tærten i køleskabet i min. 1 time, til ganachen har sat sig.

Pynt

frysetørret solbærstøv rød skovsyre

Tag tærten ud af køleskabet, og lad den temperere et øjeblik. Pynt med solbærstøv og skovsyreblade.

Tip

Start med at riste de 50 g sorte sesamfrø, der skal bruges til tærten i alt, i 3-5 minutter ved 200 grader.