flødeboller med citron og hindbærflødeboller med citron og hindbær

Flødeboller med citron og hindbær

Hjemmelavede flødeboller er svært populære herhjemme, og jeg elsker at eksperimentere med nye elementer og smage i de små skumfætre. Nogle gange laver jeg flødeboller på normal vis. Andre gange støber jeg dem i form for at få et ekstra fint og festligt touch. Som her. Bag den sprøde chokoladeskal gemmer sig sødt, blødt hindbærskum, syrlig lemoncurd og en chewy, let saltet marcipanbund. Et uimodståeligt sammensurium af sødt, syrligt og salt.

10 flødeboller

Salte marcipanbunde

100 g marcipan 1 nip salt

Ælt marcipan og salt sammen, og rul massen ud mellem to stykker bagepapir. Stik små bunde ud med en rund kageudstikker (knap 5 cm i diameter), og bag bundene i ca. 5 minutter ved 200 grader. Lad bundene køle af.

Chokoladeskaller

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona

Smelt og temperer chokoladen. Pensl 10 halvkugler (5 cm i diameter) i en silikoneform med chokoladen, og sæt formen i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig.

Fyld

50 g lemoncurd (købt eller hjemmelavet)

Kom lemoncurd i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt en smule ud i bunden af hver chokoladeskal. Sæt formen tilbage i køleskabet, mens du laver skummet.

Skum

75 g sukker 40 g glukosesirup 30 ml vand 50 g pasteuriserede æggehvider 1 spsk sukker 2 spsk frysetørret hindbærpulver

Bring sukker, glukosesirup og vand i kog i en lille gryde, og lad det koge, til det har en temperatur på 118 grader. Pisk æggehvide og 1 spsk let sammen imens. Hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til skummet er sejt og fast. Vend forsigtigt det frysetørrede hindbærpulver i. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i de kolde chokoladeskaller oven på curden. Luk flødebollerne med marcipanbundene.

Pynt

1 spsk frysetørret hindbærpulver 1 tsk spiseligt sølvstøv 1 tsk tørrede rosenblade

Bland frysetørret hindbærpulver og sølvstøv sammen i en skål, og kom det i en si. Drys forsigtigt lidt ud over hver flødebolle, og pynt med tørrede rosenblade.