Myslitærte morgenmadstærteMyslitærte morgenmadstærte

Morgenmadstærte med mysli og mørk chokolade

Morgenmadstærte med knasende myslibund, fløjlsblød mørk chokoladeganache, bunkevis af sommerbær og skyr/yoghurt ‘on the side’. Perfekt indslag til brunchbordet – eller som særlig morgenforkælelse til familien.

10 personerAffiliate links

Myslibund

200 g grovvalsede havregryn 1 stort nip salt 100 g crunchy peanutbutter 100 g lys sirup

Kom havregryn og salt i en skål. Varm peanutbutter og sirup forsigtigt op i en lille gryde, og rør det i havregrynene. Fordel massen i en aflang tærteform (35 x 11 cm), og tryk den godt sammen med fingrene. Bag bunden i ca. 20 minutter ved 150 grader, til den er fin gylden. Lad bunden køle helt af.

Mørk chokoladeganache

100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 20 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den i tærtebunden. Lad ganachen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer.

Pynt og tilbehør

blåbær, brombær, hindbær, kirsebær, solbær, ribs lilla stedmoderblomster rød skovsyre skyr/yoghurt

Fyld tærten helt op med blandede bær, og pynt med stedmoderblomster og rød skovsyre. Server skyr/yoghurt ‘on the side’.

Tip

Tærten dur bestemt også som dessert. Erstat blot skyr/yoghurt med fuldfed vaniljeis, og lykken er gjort.