Pistacietærte med basilikum, lime og hvid chokoladePistacietærte med basilikum, lime og hvid chokolade

Pistacietærte med basilikum, hvid chokolade og lime

Jeg er svært begejstret for basilikum. Gavmilde mængder på tomatsalaten, i den hjemmelavede pesto, på den nybagte pizza - og i jordbærkagen. Ja tak. Den aromatiske krydderurt er også genial sammen med hvid chokolade og lime. Det finder du lynhurtigt ud af, hvis du tester denne tærte af. Smørsprød pistaciemørdej, saftig pistaciefrangipane og øverst sød og fløjlsblød hvid chokoladeganche med smæk på både basilikum og lime. Lov mig at prøve den.

8 personerAffiliate links

Pistaciemørdej

25 g grønne, usaltede pistacienødder 125 g hvedemel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg

Blend pistacienødderne til mel, og kom pistaciemel, hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender. Blend det hurtigt sammen, og saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (20 cm i diameter) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt bunden i køleskabet, mens du laver frangipanen.

Pistaciefrangipane

50 g grønne, usaltede pistacienødder 50 g sukker 50 g blødt smør 1/2 æg 1 nip salt

Blend pistacienødderne til mel. Kom pistaciemel, sukker, smør og æg i en skål, og pisk det let og luftigt. Fordel frangipanen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 20 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad tærten køle helt af.

Basilikumganache

200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 60 ml piskefløde 20 g glukosesirup 40 ml saft af økologisk lime 1 tsk meget fintreven skal af økologisk lime 8-10 mellemstore basilikumblade

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde, glukosesirup, limesaft og limeskal til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Tilsæt basilikumblade, og stavblend ganachen. Smag til. Fordel ganachen oven på frangipanen, og sæt den i køleskabet i min. 1 time.

Pynt

1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder friske basilikumblade spiselige blomster

Hak pistacienødderne fint, og drys lidt ud over tærten. Pynt med basilikum- og blomsterblade lige inden servering.

Tip

Lad tærten temperere lidt, før du sætter tænderne i den.