Blomstertærte rabarber frangipane pistacie

Pistacietærte med kærnemælksganache, bær og blomster

Blomstersmuk sommertærte med sprød pistaciemørdej, saftig pistaciefrangipane, syrlige bær og en vidunderligt cremet kærnemælksganache. Det er drøndygtige dessertkok, Daniel Kruse, der har introduceret mig for kærnemælksganachen, og jeg faldt bagover første gang, jeg smagte den. Den er syrlig, sød, let, cremet og blød. Perfekt til tærter, kager, desserter ... og nå ja, til at spise rent med ske.

10 personerAffiliate links

Pistaciemørdej

25 g grønne, usaltede pistacienødder 125 g hvedemel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 nip salt 1/2 æg

Blend pistacienødder til mel, og kom pistaciemel, hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender. Blend det hurtigt sammen, og saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en aflang tærteform (35 x 11 cm) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt bunden i køleskabet, mens du laver frangipanen.

Pistaciefrangipane

25 g grønne, usaltede pistacienødder 25 g mandelmel 50 g sukker 50 g blødt smør 1/2 æg 1 nip salt 100 g friske blå bær, f.eks. brombær, solbær, blåbær

Blend pistacienødder til mel. Kom pistaciemel, mandelmel, sukker, smør, æg og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Smør frangipanen ud i bunden af tærtebunden, og stik de friske bær ned i. Bag tærten i 20-22 minutter ved 175 grader, til den er gylden. Lad tærten køle helt af.

Kærnemælksganache

150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 75 ml piskefløde 1 nip salt 55 g kærnemælk

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Vend kærnemælk i, og stavblend. Fordel forsigtigt ganachen oven på frangipanen, og sæt den i køleskabet i min. 2 timer, til ganachen har sat sig.

Pynt

spiselige blomster

Pynt med spiselige blomster lige inden servering.

Tip

Jeg rister gerne de usaltede pistacienødder, som jeg bruger til mørdej og frangipane, i 3-5 minutter ved 200 grader, inden jeg bruger dem. På den måde fremhæves den dejlige nøddesmag, men den fine farve bevares.

Tærten smager allerbedst nybagt og tempereret (altså ikke køleskabskold). Men den scorer også høje point dagen derpå.