Chokolademousse med brombær

Chokolademousse med brombær

Efter en impulsiv idé og et par søde eksperimenter i køkkenet kom denne vidunderlige brombærchokolademousse til verden. Jeg er svært begejstret for resultatet: En dejligt cremet og chokoladeintens mousse med store, syrlige strejf af brombær. Moussen er overraskende nem, består faktisk kun af 3 ingredienser og lidt lir. En virkelig vidunderlig variant af den klassiske chokolademousse!

6-8 personerAffiliate links

Brombærchokolademousse

200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 100 g brombærpuré (uden kerner) 200 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring brombærpuré til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i brombærchokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i små skåle eller dybe tallerkener, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 4 timer.

Pynt

friske brombær chokoladelakridser fra Johan Bülow chokoladeperler fra Valrhona rød skovsyre frysetørret brombærstøv

Pynt med brombær, chokoladelakridser, chokoladeperler, skovsyreblade og brombærstøv lige inden servering.

Tip

Tommelfingerregel: 200 g friske/frosne brombær giver ca. 100 g brombærpuré.

Overpisk endelig ikke fløden. Den spiller en stor rolle for moussens konsistens. Pisker du kun fløden til let skum, ender du med en dejlig cremet mousse!

Vidunderlige varianter: Erstat brombærpuré med hindbærpuré eller blåbærpuré. Begge dele er afprøvet og absolut lige så lækre!