solbærtærter med lakrids

Solbærtærter med lakrids

Simpel eller vild? Jeg er håbløst forelsket i dem begge. Smukke, mørkerøde solbærtærter med lakrids og lidt LOVE. Tærterne er udviklet til 'Lakrids by Johan Bülow', men jeg har heldigvis fået lov til at dele dem med jer. De består af smørsprød lakridsmørdej, saftig og solbærforkælet lakridsfrangipane, syrligsød solbærganache, LOVE-lakridser og sirligt lagte skovsyrer. Spred lidt kærlighed! <3

6 små tærter

Lakridsmørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow 1 knivspids salt 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, lakridspulver og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små, aflange tærteforme (14 x 3 1/2 cm) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Stil tærtebundene i køleskabet, mens du laver frangipanen.

Solbærlakridsfrangipane

50 g mandelmel 50 g sukker 50 g blødt smør 1 æg 1/2 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow 1 nip salt

Kom mandelmel, sukker, smør, æg, lakridspulver og salt i en skål, og pisk det let og luftigt. Fyld tærtebundene halvt op med frangipanen, og stik 6-8 solbær ned i hver. Bag tærterne i ca. 20 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.

Solbærganache

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 g solbærpuré (uden kerner) 10 g glukosesirup 10 ml citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring solbærpuré, glukosesirup og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig. Stavblend ganachen, og hæld et tyndt lag ud på hver tærte. Stil tærterne i køleskabet, til ganachen har sat sig.

Pynt

RED LOVE-lakridser fra Johan Bülow rød skovsyre rålakridspulver

Pynt tærterne med RED LOVE-lakridser, skovsyre og rålakridspulver efter fri fantasi lige inden servering.

Tip

De fine, aflange tærteforme kan købes i 'Kunst og Køkkentøj'.