Peanutisvafler

Hjemmelavede isvafler med karamelliserede peanuts

Knasendesprøde, peanutsøde og med et delikat strejf af salt. Disse hjemmelavede isvafler er intet mindre end geniale og brillerer både med syrlige sorbeter, fløjlsbløde flødeis og alt midtimellem. Fyld isvaflerne med din favoritis, find en solstråleplet og spis! Pssst... Isvaflerne kræver et isvaffeljern, men sådan en dims er næsten uundværlig, hvis du spørger mig.

6 vaflerAffiliate links

Almindelige isvafler

20 g smør 20 g mel 20 g sukker 1 æg 1 nip salt

Smelt smørret, og kom smeltet smør, mel, sukker, æg og salt i en blender. Blend det kort sammen, til dejen er ensartet. Kom et par skefulde dej i et varmt isvaffeljern, og bag dejen i ca. 1 minut, til den er fint gylden. Form lynhurtigt den bløde, varme vaffel til et tyndt kræmmerhus, og lad den køle af og blive sprød. Gentag med resten af dejen.

Karamelliserede peanuts

50 g saltede peanuts 50 g sukker 100 g Dulcey 32 % fra Valrhona

Hak peanuts groft. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde, og rør hurtigt de hakkede peanuts i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Hak den fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pensl vaflerne med et tyndt lag chokolade, og drys finthakkede peanuts ud over. Sæt vaflerne i køleskabet, til chokoladen har sat sig.