hindbærtærte med frangipane og hindbærmoussehindbærtærte med frangipane og hindbærmousse

Hindbærtærte med frangipane

Sias fine 4-års fødselsdagskage fyldt med hjemmedyrkede hindbær fra bornholmerhaven. Nederst smørsprød mørdej, dernæst dejlig saftig og hindbærforkælet mandelfrangipane (der minder meget om mazarin, men blot er en tand mere lækker i mine øjne) og øverst et festligt sammensurium af syrligsøde hindbærmousser i fine former, friske hindbær, chokoladecremeux, knasende chokoladeperler, blomsterblade oooooog lidt hindbærstøv. En sand hindbærfejring, der slår benene væk under store og små - og som faktisk ikke særlig svær, hvis blot du tager et step ad gangen.

8-10 personerAffiliate links

Hindbærmousse

3 blade husblas 200 g hindbær 75 g sukker korn af 1 vaniljestang 1-2 spsk citronsaft 200 ml piskefløde 100 g græsk yoghurt 10 %

Udblød husblassen i koldt vand. Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det simre i et par minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærmasse. Si kernerne fra, og lad hindbærpuréen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme hindbærpuré og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i silikoneforme, og sæt dem i fryseren i min. 3 timer, gerne natten over.

Hvid chokoladecremeux med hindbær

1/2 blad husblas 140 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 2 æggeblommer 15 g sukker 80 ml sødmælk 80 ml piskefløde lidt frysetørret hindbærstøv

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen i en anden skål. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den varme creme ud over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand, og kom den i. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend. Vend hindbærstøvet i, og smag til. Kom cremeuxen i køleskabet natten over.

Mørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g smør 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærtering (18-20 cm i diameter) med dejen, og sæt bunden i køleskabet.

Hindbærfrangipane

50 g mandelmel 50 g sukker 50 g blødt smør 1/2 æg 1 spsk Amaretto 30 g hindbær

Kom mandelmel, sukker, smør, æg og Amaretto i en skål, og pisk det let og luftigt. Fordel frangipanen i tærtebunden, og jævn overfladen med en ske. Stik hindbærrene ned i. Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er godt gylden. Lad tærten køle af.

Samling og pynt

hvide chokoladeperler fra Valrhona skovsyre kornblomster frysetørret hindbærstøv

Placer de frosne hindbærmousser tilfældigt oven på tærten. Dæk resten af overfladen med cremeux, chokoladeperler, blomsterblade og hindbærstøv.

Tip

Tærten smager allerbedst nybagt, men hindbærmousse og chokoladecremeux kan sagtens laves et par dage i forvejen.

Hindbærmoussen er støbt i silikoneforme fra Silikomart købt i 'Kunst og Køkkentøj. Jeg har brugt 'Microstone', 'Globe' og 'Quenenne', men du kan sagtens bruge andre former. Slip fantasien fri, og leg løs!

Vil du forenkle opskriften, så undlad den hvide chokoladecremeux.