Cookie dough kugler

Cookie dough-kugler

Easy-peasy cookie dough-kugler til dig, der har svært ved at holde fingrene fra rå kagedej (mig). Og til dig, som graver efter alle cookie dough-stykkerne i Ben&Jerry’s-bøtten (mig). Rul kuglerne i hakket chokolade, tørrede blomster, frysetørrede bær m.m.. Hvis du ikke når at spise al dejen inden. (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

10 små kugler

Cookie dough-kugler

50 g hvedemel 50 g brun farin 50 g blødt smør korn af 1/3 vaniljestang 1 nip salt 25 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona

Kom mel, brun farin, smør, vaniljekorn og salt i en skål, og ælt det godt sammen med fingrene. Hak chokoladen, og rør den i. Rul dejen til 10 små kugler, og sæt kuglerne i køleskabet i en times tid.

Overtræk og pynt

100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona tørrede blomster, hakket chokolade, krymmel m.m.

Smelt (og temperer) chokoladen. Giv de kolde kagekugler et hurtigt dyp i chokoladen, og rul dem i tørrede blomster, hakket chokolade, krymmel m.m. Sæt kuglerne tilbage i køleskabet indtil servering.