|
Verdens bedste vandbakkelser: choux au craquelinKnasende, krakelerede vandbakkelser eller choux au craquelin, som de hedder i Paris. Kender du dem? Helt banalt er det små vandbakkelsesbolde toppet med en sprød cookie, der smyger sig kærligt om kagen, mens den bages. Her er kagerne fyldt med en fløjlsblød saltkaramelcremeux, der smager så vidunderligt, at den kan spises rent med ske. En klassisk vaniljecreme eller hjemmelavet is er heller ikke dumt deri. (Vandbakkelsesopskriften stammer fra min vanvittigt dygtige veninde, Mika Wulff, der har nørdet vandbakkelser i Paris til den helt store guldmedalje.) 20-25 små kagerAffiliate links Dulceycremeux1/2 blad husblas 120 g Dulcey 32 % fra Valrhona 2 æggeblommer 15 g sukker 80 ml sødmælk 80 ml piskefløde 1/3 tsk salt Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen. Hæld cremen over den finthakkede chokolade, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med salt, og stavblend evt. cremeuxen. Kom den i køleskabet natten over. Vandbakkelser100 ml sødmælk 100 ml vand 100 g smør 1 tsk sukker 1⁄2 tsk salt 100 g hvedemel 3 æg Bring mælk, vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde, og tag gryden af blusset. Sigt hvedemelet i og rør rundt, til dejen er ensartet, blød og slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på blusset, og ‘rist’ dejen i et par minutter. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. Pisk æggene let sammen, og kom dem i dejen lidt ad gangen, mens du rører energisk i skålen. Rør dejen ensartet og elastisk. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt små kugler (3 cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Kiks100 g koldt smør 100 g hvedemel 100 g rørsukker Ælt alle ingredienserne godt sammen, og rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Stik små cirkler (3 cm i diameter) ud af dejen, og placer dem oven på vandbakkelserne. Bag kagerne i 30-40 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad kagerne køle helt af. Samling og pyntspiselige blomster kandiserede violer Kom cremeuxen i en sprøjtepose med lille, rund tylle. Lav et lille hul i bunden af hver kage, og fyld kagerne op med cremeuxen. Pynt evt. med spiselige blomster og kandiseret viol. TipLav chokoladecremeuxen dagen før, men bag og fyld vandbakkelserne samme dag, de skal nydes. |