|
Små saltkarameltærterSmå, smørsprøde mørdejsskaller fyldt med den mest vidunderlige, fløjlsbløde og karamelsøde ganache og pyntet med store, fine saltflager. Simpelt, sødt, salt og helt perfekt! 8-10 små tærterAffiliate links Mørdej125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 knivspids salt 1/2 æg Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteringe (5 1/2 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af. Karamelliseret hvid chokoladeganache150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 15 g glukosesirup 1 nip salt Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i 30-40 minutter ved 120 grader, til den er gylden som karamel. Rør grundigt rundt i chokoladen hver 10. minut. Kom den karamelliserede chokolade i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med salt, og stavblend. Fyld tærtebundene op med ganache, og sæt dem i køleskabet i 1-3 timer – alt afhængigt af, hvor flydende du ønsker ganachen. Pyntflagesalt Tag tærterne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere. Pynt med flagesalt. TipNår tærtebundene er så små, er det svært at blindbage dem. Derfor holder jeg blot øje med bundene under bagningen og stikker i dem med en gaffel, hvis de begynder at løfte sig. Husk at bruge en hvid chokolade af god kvalitet, ellers kan karamelliseringen drille. Du kan også snyde og bruge Dulcey 32 % i stedet. Ganachen får dog ikke helt så karamellækre noter som med en karamelliseret Ivoire 35 %. Hvis du lige som mig er meget glad for knas, kan du gemme en lille skefuld (karamelliserede) peanuts nederst i hver tærte. |