Cheesecake med pære, kanel og karamel

Cheesecake med pære, karamel og kanel

Knasende, kanelkrydret kiksebund, cremet ostefyld med masser af vaniljeprikker, fløjlsblød karamelganache og en ret pæn pærerose på toppen. Den perfekte efterårscheesecake i mine øjne. Og nej, pærerosen tager faktisk ikke så lang tid at lave, hvis blot du har et skarpt mandolinjern (og passer på fingrene). Jeg er lykkelig for mit lille japanske fra 'Kunst og Køkkentøj'.

8 personerAffiliate links

Kiksebund

250 g havrekiks 2 tsk stødt kanel 100 g smør

Blend kiksene til krummer, og kom dem i en skål sammen med kanel. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksemassen. Fordel kiksemassen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk massen godt sammen med fingrene. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.

Ostefyld

2 blade husblas saft af 1/2 citron 75 g brun farin korn af 2/3 vaniljestang 300 g flødeost 120 g skyr

Udblød husblassen i koldt vand. Varm citronsaft, brun farin og vaniljekorn forsigtigt op i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk flødeost og skyr let og luftigt, og vend forsigtigt den håndvarme sirup i. Fordel cheesecakefyldet i kiksebunden, og sæt kagen tilbage i køleskabet, mens du laver ganachen.

Karamelganache

200 g Dulcey 32 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 15 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den oven på cheesecakefyldet. Stil kagen tilbage i køleskabet i ca. 3 timer, til kagen har sat sig, eller natten over.

Pynt

4-5 små, grønne pærer citronsaft 1/2 spsk grønne, usaltede pistacienødder duftgeranier eller andre spiselige blomster

Skær pærerne i kvarter, og fjern kernehus. Skær pærekvarterne i ultratynde skiver på et mandolinjern, og dyp dem i citronsaft, så de ikke bliver brune. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Placer pæreskiverne på tærten, så de danner en rose. Start i kanten og bevæg dig indad. Pynt med finthakkede pistacienødder og duftgeranier.

Tip

Hvis du er lige så utålmodig som mig, så gør plads i fryseren, og stil kagen derind efter hvert step. Så er der lynhurtigt kage til kaffen!