peanutbutterbarer med chokoladepeanut butter chokoladebar

Peanutbutterbarer med chokolade

Søde og salte chokoladebarer med blød og knasende peanutmidte. Farligt lækre og ikke spor svære at lave. Smager lidt som en Snickers, bare syv gange bedre. Vi har kåret dem som nyt favoritfredagsslik herhjemme, men jeg tror bestemt også, at de dur som søndagsforkælelse. Undrer du dig over, at jeg smider formen i fryseren et par gange undervejs, skyldes det udelukkende min utålmodighed og min akutte trang til sødt. Hvis du kan prale af en tand mere tålmodighed end mig (eller en fuld fryser), kan du bare bruge køleskabet i stedet.

20 små barerAffiliate linksNem

Chokoladelag

125 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 25 g creamy peanutbutter

Smelt forsigtigt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og fordel peanutbutterchokoladen i en firkantet bageramme/form (16 x 16 cm) med bagepapir i bunden. Sæt formen i fryseren, mens du laver peanutbutterfyldet.

Peanutbutterlag

150 g crunchy peanutbutter 100 g smør 50 g havrekiks 50 g saltede peanuts 100 g flormelis

Smelt peanutbutter og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Blend kiks til krummer, og hak peanuts groft. Tilsæt kiksekrummer, grofthakkede peanuts og flormelis til peanutbutterblandingen, og rør det hele godt sammen. Fordel peanutbuttermassen oven på chokoladen, og jævn det ud. Sæt formen tilbage i fryseren et øjeblik.

Chokoladelag

125 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 25 g creamy peanutbutter

Smelt forsigtigt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Fordel peanutbutterchokoladen oven på peanutbutterlaget, og sæt formen i køleskabet i et par timer eller natten over.

Pynt

30 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona chokoladeperler flagesalt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom chokoladen i frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokoladen ud over chokoladebaren i cirkelbevægelser, og pynt med chokoladeperler og flagesalt. Skær den store chokoladebar ud i mindre stykker.