Chokoladeis med chokoladekage

Chokoladeis med fudgy chokoladekage

Chokoladeintens mælkechokoladeis forkælet med små stykker fudgy, melfri chokoladekage. Fløjlsblød og fuldstændig uimodståelig. Det er faktisk lidt som om, ord ikke helt kan beskrive, hvor lækker isen er. Heldigvis er den lynhurtig at lave, så prøv den af og få dig en ny favoritis. Den fudgy chokoladekage, der slænger sig i isen, er min yndlingschokoladekage. Har du en lille rest brownie eller lignende liggende, dur det bestemt også.

4 personerAffiliate links

Chokoladekage

100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 50 g smør 100 g sukker 2 æg

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør sukkeret i. Rør æggene i ét ad gangen. Kom dejen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i 15-20 minutter ved 175 grader. Den må gerne virke lidt ubagt i midten, når du tager den ud af ovnen. Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over. Skær lidt af kagen i små stykker, og spis/gem resten.

Chokoladeis

200 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona 50 g sukker 50 ml piskefløde 300 ml minimælk

Varm chokolade, sukker, fløde og salt langsomt op i en gryde under omrøring, til chokoladen er smeltet og sukkeret opløst. Tag gryden af varmen, og rør mælken i lidt ad gangen. Stavblend massen. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Vend forsigtigt de små chokoladekagestykker i den færdigkørte is, og fordel isen i en aflang form. Sæt den i fryseren indtil servering.