Småkager med spiselige blomster

Småkager med spiselige blomster

Sprøde, marcipansøde småkager i skjul bag farvefine blomsterblade. Perfekte som alternativ bordpynt eller spiselig gave. Jeg elsker at pynte et sommerbord med spiselige, farvestrålende (små)kager og forærer langt hellere en hjemmebagt kage end en blomst som værtinde-/venindegave. At kagen, jeg forærer, så er fuld af blomster, kan man grine lidt af... (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

20 småkager

Småkager

150 g hvedemel 100 g marcipan 50 g flormelis 100 g koldt smør ½ æg

Kom hvedemel, marcipan, flormelis og smør i en blender. Blend det hurtigt sammen, og saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Udstik småkager med en rund eller riflet kageudstikker, og bag dem i 8-10 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Pynt (umiddelbart inden servering)

100 g flormelis 2-3 spsk vand spiselige blomster, f.eks. forglemmigej, syren, stedmoderblomst, skovsyreblomst

Rør flormelis og vand til tyk glasur, og pynt småkagerne med glasur og blomsterblade.

Tip

Vær opmærksom på, at småkagerne er smukkest 1-2 timer efter pyntning. Derefter begynder blomsterne at blive ‘trætte’.

De spiselige blomster, jeg dekorerer stort set alle kager med, er enten købt i Torvehallerne eller tyvstjålet fra min søde svigermors have.