Kirsebærmoussekage med chokolade

Kirsebærmoussekage med chokolade

En sand kirsebærfejring og en festkage, der stjæler alles opmærksomhed i samme sekund, den sættes på bordet. Kagen består af knasende og salt kakaokiksebund, silkeblød kirsebærganache, intens mælkechokolademousse med kirsebær, cremet kirsebærmousse, spejlblank kirsebærglaze og lidt lir. Selv om kagen indeholder fem forskellige elementer, er ingen af dem spor svære. Alt, den kræver, er lidt tålmodighed. Og et termometer. Lav kagen en dag, du har god tid. Hyg dig med hvert step. Smag til. Smag løs. Og lad så blot den færdige kage (uden glaze) stå i fryseren og vente til den dag, du får gæster. Eller trænger til lidt selvforkælelse. Rigtig kirsebærsød fornøjelse!

8-10 personerSponsoreret

Mælkechokolademousse

100 g Jivara 40 % fra Valrhona eller anden mælkechokolade 150 ml piskefløde 10 kirsebær fra Amarena Fabbri

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring 50 ml piskefløde til kogepunktet, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Pisk de resterende 100 ml fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fyld moussen i en halvkugle-silikoneform (13 1/2 cm i diameter), og stik kirsebærrene en smule ned i moussen. Sæt formen i fryseren i min. 1 time.

Kirsebærganache

80 g Ivoire 35 % fra Valrhona eller anden hvid chokolade 40 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri 10 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Varm kirsebærsirup og glukosesirup op i en gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Fordel ganachen i silikoneformen oven på chokolademoussen, og sæt formen tilbage i fryseren i min. 2 timer.

Kakaokiksebund

100 g havrekiks 10 g kakaopulver 1 nip salt 50 g smør

Kom kiksene i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Kom kiksekrummer, kakaopulver og salt i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksemassen. Fordel kiksemassen i silikoneformen, og tryk den forsigtigt sammen med en ske. Sæt formen tilbage i fryseren i min. 1 time.

Kirsebærmousse

3 blade husblas 75 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri 75 g sukker saft af 1 lille økologisk citron korn af 1 vaniljestang 150 ml piskefløde 150 g græsk yoghurt 10 %

Udblød husblassen i koldt vand. Bring kirsebærsirup, sukker, citronsaft og vaniljekorn til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Fortsæt med at røre, til sukkeret er opløst. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme kirsebærsirup og dernæst forsigtigt resten. Fordel moussen i en halvkugle-silikoneform (16 cm i diameter), og tryk forsigtigt den frosne chokoladebombe ned i. Kom kagen i fryseren i min. 3 timer eller natten over.

Kirsebærglaze

6 blade husblas 100 ml piskefløde 150 g sukker 150 g glukosesirup 100 ml kirsebærsirup fra Amarena Fabbri

Udblød husblassen i koldt vand. Bring fløde, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Tilsæt kirsebærsirup, og stavblend glazen. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 35 grader. Placer den frosne kage på en rist (med et fad nedenunder), og hæld glazen ud over. Lad kagen tø op på et kagefad.

Pynt

minimacarons chokoladepynt orange skovsyre

Pynt med skovsyreblade, minimacarons og chokoladepynt lige inden servering.

Tip

Både kirsebærmousse og kirsebærglaze får en meget sart lyserød farve. Ønsker du en lidt kraftigere nuance, så tilsæt et par dråber rød (frugt)farve.

Det er den smukke, blå keramikkrukke, du skal have fingre i. Den overgår den røde i både smag, konsistens og kvalitet.

Halvkugle-silikoneformene er fra Silikomart og købt i Kunst og Køkkentøj.

Ønsker du at forenkle kagen lidt, så drop kirsebærganache og -glaze – og find på en anden fin finish. Måske lidt friske kirsebær? Eller glimmer?