Mandelkage med koldskålganache og sommerbær

Denne sommerkage er én af de helt særlige. Fri for mel og smør, FULD af smag. Under det farvefine bær- og blomsterbjerg gemmer sig cremet koldskålsganache og melfri mandelkage med masser af vanilje og citron. Mandelkagen er sprød udenpå og knasende og nærmest karamelsej indeni. Easy-peasy og helt perfekt.

6-8 personerAffiliate linksGlutenfriNem

Mandelkage

250 g smuttede mandler 200 g sukker korn af ½ vaniljestang skal af 1 lille citron 100 g æggehvide

Rist mandlerne i ca. 5 minutter ved 200 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle lidt af. Blend 150 g af de ristede mandler til mel, og hak resten groft. Kom mandelmel, grofthakkede mandler, sukker, vaniljekorn og citronskal i en skål. Tilsæt æggehvide i, og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er godt gylden. Lad den køle helt af.

Koldskålsganache

150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 75 ml piskefløde korn af ½ vaniljestang 50 ml kærnemælk 1-2 spsk citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Vend kærnemælk i, og smag til med citronsaft. Stavblend ganachen, og sæt den i køleskabet i min. 3 timer eller natten over.

Pynt

friske bær, f.eks. hindbær, brombær, blåbær, solbær, kirsebær, ribs spiselige blomster, f.eks. stedmoderblomster, geoginer, skovsyreblomster

Fordel koldskålsganachen oven på mandelbunden, og top med masser af bær og blomster.

Tip

Lov mig altid at riste mandlerne, inden du smider dem i kagen. Det fremhæver den dejlige nøddesmag og gør en stor forskel for resultatet.

Hvis kalenderen peger på vinter, kan du erstatte sommerbær med frugt i sæson.