|
Cookies med karamel og bærJeg kender ingen, der ikke elsker nybagte cookies af den sprøde, chewy slags. Jeg kender dog en enkelt (eller to), der synes, at klassiske cookies er en smule kedelige at kigge på. Mig f.eks.. Disse cookiekager, derimod, er der intet kedeligt over. Under de små bjerge af sommersøde bær gemmer sig saltet, silkeblød Dulceyganache og peanutforkælede cookies. Simpelt og sindssygt lækkert! 8-10 cookiesAffiliate linksNem Cookies75 g smør, blødt 150 g brun farin 1 æg 150 g hvedemel 1 nip salt 70 g saltede peanuts Kom smør og brun farin i en skål, og pisk det let og luftigt. Pisk ægget i. Rør mel og salt i dejen. Hak peanuts groft, og vend dem i. Fordel dejen i små dessertringe (7 cm i diameter), og bag cookiekagerne i 12-15 minutter ved 175 grader. Lad dem køle helt af. Dulceyganache150 g Dulcey 32 % fra Valrhona 75 ml piskefløde 20 g glukosesirup 1 nip salt Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og smag til med salt. Lad ganachen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer eller natten over. Samling og pynthindbær, brombær, blåbær, solbær, kirsebær, hindbærjordbær, røde ribs, hvide ribs spiselige blomster Smør en skefuld karamelganache ud på hver cookie, og top med et lille bjerg af bær. Pynt med spiselige blomster. |