peanutbuttermousse

Chokolademousse med peanutbutter

En vidunderlig let og luftig mælkechokolademousse med peanutbutter som salt medspiller. Moussen gemmer på små, knasende peanutstykker, der overrasker i hver eneste bid, og toppes med en silkeblød peanutganache som prikken over i’et. (Opskriften er udviklet til og bragt i ‘Spis og Bo’, Politiken.)

4-6 personer

Mælkechokolademousse

150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 50 g crunchy peanutbutter 50 ml (mini)mælk 150 ml piskefløde

Smelt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring mælken til kogepunktet i en gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank. Pisk fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i små glas, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.

Peanutbutterganache

50 g mælkechokolade 20 g creamy peanutbutter 50 ml piskefløde

Smelt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend evt. ganachen, og lad den køle en smule af. Fordel ganachen oven på moussen.

Pynt

chokoladeperler saltede peanuts rød skovsyre

Pynt med chokoladeperler, peanuts og skovsyreblade lige inden servering. Server moussen køleskabskold.

Tip

Om du laver ganachen lige inden servering (og serverer den som lunt modspil til den kolde mousse), eller fordeler den i glassene og lader den sætte sig i køleskabet inden servering, står dig frit for. Begge dele hitter.

Bryder du dig ikke om små stykker peanuts i din mousse, så erstat den crunchy peanutbutter med creamy. Jeg er vild med det og gemmer også gerne bittesmå stykker chokolade i den.