Limemoussekage med hvid chokolade og basilikum

En yndig og sart lysegrøn limekage, jeg kan stirre på i timevis. Under den smukke basilikumspiral gemmer sig spejlblank chokoladeglaze, dejlig syrlig limemousse, fløjlsblød basilikumcremeux og ekstra knasende pistaciebund. Én af de lækreste kager, jeg nogensinde har skabt og smagt. Det siger ikke så lidt.

8 personer

Pistaciebund

50 g grønne, usaltede pistacienødder 100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 1 godt nip salt 25 g cornflakes

Rist pistacienødderne i 3-5 minutter ved 200 grader, og blend dem til pistaciesmør med en effektiv stavblender. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør det lune pistaciesmør og salt i. Knus cornakes let, og vend dem i pistaciechokoladen. Fordel massen i en kagering (14 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og sæt den i fryseren.

Basilikumcremeux

1 blad husblas 140 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 2 æggeblommer 15 g sukker 80 ml sødmælk 80 ml piskefløde ca. 10 store basilikumblade 1 tsk sukker

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i cremen. Hæld cremen over den finthakkede chokolade, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stød basilikumblade og sukker til puré i en morter, og rør det i cremeuxen. Smag til, og stavblend. Fordel noget af cremeuxen i en spiralformet silikoneform (14 cm i diameter), og kom formen i fryseren. Fordel resten af cremeuxen oven på pistaciebunden i kageringen. Lad dem sætte sig natten over.

Limemousse

3 blade husblas 100 ml limesaft 100 g sukker 200 ml piskefløde 100 g græsk yoghurt

Udblød husblassen i koldt vand. Bring limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme limesirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i en silikoneform (16 cm i diameter), og tryk forsigtigt pistaciebunden (med basilikumcremeuxen) ned i (med bunden opad). Stil kagen i fryseren natten over.

Hvid chokoladeglaze

6 blade husblas 150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 50 ml vand 150 g sukker 150 g glukosesirup

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en plastickande. Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fløden over chokoladen, og stavblend glazen. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 30 grader. Placer den frosne moussekage på en rist (med et fad under), og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over kagen. Placer kagen på et fint fad.

Pynt

hvide chokoladeperler fra Valrhona hvide chokoladeflager frisk basilikum lilla stedmoderblomster

Tag cremeuxspiralen ud af formen, og placer den på kagen. Lad kagen tø op i køleskabet. Pynt med chokoladeperler, chokoladeflager, basilikumblade og stedmoderblomster lige inden servering.

Tip

Før altid stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler.

Bundene gemmer på en del cornflakes, men du smager dem nærmest ikke. De bidrager kun med et vidunderligt knas.