Hjemmelavet Ferrero Rocher

Hjemmelavede Ferrero Rocher

Er jeg mon den eneste, der har en mere eller mindre hemmelig affære med Ferrero Rocher? Jeg elsker de små, nutellasøde hasselnøddebomber og har virkelig svært ved at holde fingrene fra dem, når de ligger og frister i skabet. Men har vi disse hjemmelavede, luksuriøse Ferrero Rochers i køleskabet, bliver de købte af slagsen straks gemt og glemt. Og vi slås om hver eneste én. De minder meget om originalen: Sprød og knasende mælkechokoladeskal, blød nutellamidte, små vaffelstykker og en ristet hasselnød i midten af herligheden. Jeg rister altid hasselnødderne gavmildt meget for at få masser af hasselnøddesmag frem. Og så gemmer jeg små stykker af hjemmelavet isvaffel i nutellamassen for at give kuglerne godt med knas. (Købeisvafler eller hasselnøddevafler dur dog også.) Gem opskriften til jul, og få en ny favorit på konfektfadet! Eller lav chokoladekuglerne med det vuns, og nyd dem sammen med en ekstragod kop kaffe!

10-12 Ferrero RocherAffiliate links

Fyld

60 g hasselnødder 150 g nutella 30 g isvafler (købte eller hjemmelavede)

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Lad nødderne køle lidt af. Gem 10-12 hele hasselnødder, og hak resten. Kom isvaflerne i en frysepose, og knus dem til små stykker med en kagerulle. Kom nutella, hakkede hasselnødder og knuste isvafler i en skål, og rør det hele sammen. Kom massen i fryseren et øjeblik, så den er nemmere at arbejde med. (Det klistrer en del.) Form små kugler af massen, og gem en hel hasselnød i midten af hver. Placer kuglerne på et skærebræt med bagepapir, og sæt dem tilbage i fryseren, mens du gør chokoladeovertrækket klart.

Chokoladeovertræk

150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 30 g hasselnødder

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Lad nødderne køle lidt af, og hak dem i små stykker. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og bland hasselnøddestykkerne i. Dyp en iskold kugle i den smeltede chokolade, og fisk den forsigtigt op med en gaffel. Lad overskydende chokolade dryppe tilbage i skålen. Gentag med resten af kuglerne. Opbevar de færdige Ferrero Rochers i køleskabet indtil servering.

Tip

Rist med fordel de 90 g hasselnødder, der skal bruges i alt, på samme tid. Jeg har delt dem op i opskriften for at gøre det så overskueligt for dig som muligt.