|
Små limetærter med brændt marengs og basilikumSmå, labre limetærter med sprød, smørmættet mørdej, dejlig syrlig limecurd, små strejf af basilikum og et lille bjerg af sød, brændt marengs. Frygt ej den friske basilikum. Den aromatiske krydderurt klæder de syrlige tærter smaddergodt og giver kant til den ellers ret klassiske tærte. 10 små tærter Mørdej125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g smør ½ æg Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteforme (ca. 7 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Bag bundene i ca. 15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Limecurd med basilikum1 blad husblas 10 store basilikumblade 200 g sukker skal og saft af 6 økologiske limes 2 store æg 60 g stuetempereret smør Udblød husblassen i koldt vand. Stød basilikumblade og 1 spsk af sukkeret i en morter. Kom limesaft, limeskal, basilikumsukker, alm. sukker og æg i en gryde, og varm det langsomt op under piskning (med et piskeris), til massen er 83 grader varm. Tag straks gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den i. Rør smørret i. Si curden, og stavblend den. Fordel curden i de afkølede tærtebunde, og sæt tærterne i køleskabet i min. 1-2 timer, til curden har sat sig. Brændt marengs3 æggehvider 150 g sukker Pisk æggehvider og sukker til sej, blank marengs. Fordel marengsen oven på tærterne, og brænd den gylden med en crème brûlée-brænder. Pyntfriske basilikumblade Pynt tærterne med et par friske basilikumblade. TipJeg pynter gerne limetærterne med både lave og høje marengstoppe, så der er tærter både til dem med søde og knap så søde tænder. Limecurden kan evt. tilsættes et par dråber grøn frugtfarve. |