|
Nem chokoladetærte med brombærHelt enkel og ganske uimodståelig chokoladetærte med store, syrlige strejf af brombær og den smukkeste chokoladeperlekæde på toppen. Jeg er vild med modspillet mellem den knasende, let salte kakaokiksebund og den fløjlsbløde, syrligsøde brombærganache og har sjældent set en tærte forsvinde så lynhurtigt. 8-10 personerAffiliate links Kiksebund150 g havrekiks 15 g cornflakes 10 g kakaopulver 1 godt nip flagesalt 75 g smør Kom kiksene i en blender, og blend dem til krummer. Knus cornflakes i mindre stykker. Kom kiksekrummer, cornflakes, kakaopulver og salt i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en tærtering (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Kom kiksebunden i køleskabet, mens du laver ganachen. Brombærganache300 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona 150 g brombærpuré (moste brombær uden kerner) 30 g glukosesirup Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring brombærpuré og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den i tærtebunden. Sæt tærten i køleskabet i min. 4 timer, gerne natten over. Pynt30 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona chokoladeperler fra Valrhona rød skovsyre frysetørret brombærstøv Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Sprøjt et fint mønster ud på tærten. Pynt med perler, skovsyreblade og brombærstøv. TipLad tærten stå ude i 10-15 minutter, inden I angriber den. Lov mig at fylde tærten med den allerbedste mælkechokolade, du kan komme i nærheden af, og dejligt søde og saftige brombær, gerne hamstret direkte fra busken (eller fryseren). Chokoladen og brombærrene spiller nemlig de to bærende hovedroller i tærten. De knuste cornflakes i kiksebunden kan ikke smages, men bidrager blot med et vidunderligt knas. |