Flødebollekage

Flødebollekage med hindbærskum

Ingen fødselsdag uden flag, forkælelse og flødeboller en masse. Trænger du til lidt fornyelse på flødebollefronten, kan du lave den halvflabede flødebollekage her. Bagt kransekagebund toppet med hindbærsøde flødebollebomber og syrlige bær. Både børn og voksne jubler.

8 personerAffiliate links

Kransekagebund

200 g marcipan 60 g flormelis 20 g æggehvide

Kom marcipan, flormelis og æggehvide i en skål, og ælt det hele sammen. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og stik en kagering (20 cm i diameter) ned i den. Bag bunden på to bageplader i ca. 10 minutter ved 200 grader, til den er let gylden. Lad bunden køle helt af.

Flødebollebomber

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 75 g sukker 40 g glukosesirup 30 ml vand korn af 1/2 vaniljestang 50 g æggehvider 1 spsk sukker 3 spsk frysetørret hindbærpulver

Smelt og temperer chokoladen. Pensl 20 halvkugle-silikoneforme (i forskellige størrelser) med chokoladen, og sæt formene i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og lad det koge, til det har en temperatur på 118 grader. Pisk æggehvider stive med 1 spsk sukker imens. Hæld den 118 grader varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til skummet er sejt og fast. Vend forsigtigt hindbærstøvet i. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i chokoladeskallerne.

Pynt

50 g hindbær 50 g hvide og røde ribs spiselige blomster

Placer flødebollebomberne på bunden, og pynt med bær og blomster.

Tip

Erstat evt. den hvide chokolade med mørk for at gøre kagen lidt mindre sød.