citronmousse med lakrids og solbær

Citronmousse med lakrids og solbær

Bittesmå citroneksplosioner toppet med lakrids og solbær. Fulde af smag, fest og farvefinhed. Server dem som en lille, fræk dessert eller som en del af et større kagebord!

20 små glas

Citronmousse

3 blade husblas 100 ml citronsaft 100 g sukker 200 ml piskefløde 100 g græsk yoghurt 10 %

Udblød husblassen i koldt vand. Bring citronsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme citronsirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i små shotsglas, og kom dem i køleskabet i min. 3 timer eller natten over.

Lakridsganache

120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 60 ml piskefløde 60 g sød lakridssirup, gerne fra Johan Bülow

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og lakridssirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel et tyndt lag lakridsganache oven på hver chokolademousse. Sæt glassene tilbage i køleskabet i min. 1 time.

Solbærcitronganache

120 hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 60 ml piskefløde 30 g solbærpuré (moste solbær uden kerner) 30 ml citronsaft

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og solbærpuré til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Tilsæt citronssaft, og stavblend. Fordel et tyndt lag solbærganache oven på lakridsganachen, og sæt glassene tilbage i køleskabet i min. 1 time.

Pynt

hvide chokoladeperler fra Valrhona lilla stedmoderblomster lakridsflager

Top hver mousse med chokoladeperler, stedmoderblomster og lakrids.