Issandwich med brombæris

Issandwich med brombær

Cremet og smagfuld brombæris omfavnet af knasende kiks. Et kæmpe hit hos både store og små… og alle midtimellem! (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

10 små iskager

Brombæris

225 g brombær 125 g sukker 100 ml piskefløde 100 ml minimælk 1-2 spsk citronsaft

Bring brombær og sukker til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Si kernerne fra. Tilsæt mælk og fløde, og smag til med citronsaft. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i små, runde silikoneforme (4-5 cm i diameter), og sæt dem i fryseren natten over.

Kiksebunde

150 g hvedemel 100 g brun farin 75 g smør 1 nip salt ½ æg

Kom hvedemel, brun farin, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Stik små bunde ud med en rund kageudstikker (4-5 cm i diameter), og bag bundene i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Saml bundene to og to med en is imellem, og server straks (eller opbevar dem i en boks i fryseren indtil servering).

Tip

Jeg dypper gerne den ene side af iskagerne i smeltet chokolade. Det kan du jo også overveje…

Hvis du ikke har en silikoneform, kan du fylde isen i en stor form foret med bagepapir og stikke små cirkler ud af isen med en rund kageudstikker.