|
Issandwich med brombærCremet og smagfuld brombæris omfavnet af knasende kiks. Et kæmpe hit hos både store og små… og alle midtimellem! (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.) 10 små iskager Brombæris225 g brombær 125 g sukker 100 ml piskefløde 100 ml minimælk 1-2 spsk citronsaft Bring brombær og sukker til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Si kernerne fra. Tilsæt mælk og fløde, og smag til med citronsaft. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i små, runde silikoneforme (4-5 cm i diameter), og sæt dem i fryseren natten over. Kiksebunde150 g hvedemel 100 g brun farin 75 g smør 1 nip salt ½ æg Kom hvedemel, brun farin, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Stik små bunde ud med en rund kageudstikker (4-5 cm i diameter), og bag bundene i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Saml bundene to og to med en is imellem, og server straks (eller opbevar dem i en boks i fryseren indtil servering). TipJeg dypper gerne den ene side af iskagerne i smeltet chokolade. Det kan du jo også overveje… Hvis du ikke har en silikoneform, kan du fylde isen i en stor form foret med bagepapir og stikke små cirkler ud af isen med en rund kageudstikker. |