hindbærispinde

Små, marmorerede hindbærispinde

Cremet, syrlig og smuk pink hindbæris omfavnet af det fineste, marmorerede hindbærovertræk. Jeg er smaskforelsket i disse små hindbærispinde og kan spise dem døgnet rundt, året rundt. Eneste ulempe er, at det er umuligt at nøjes kun med én...

10 små ispinde

Hindbæris

225 g (frosne) hindbær 150 g sukker korn af 1 vaniljestang 100 ml piskefløde 100 ml kefir (eller kærnemælk) lidt citronsaft

Bring hindbær, sukker og vaniljekorn forsigtigt i kog i en gryde, og lad det simre i et par minutter. Tag gryden af varmen, og sigt hindbærpuréen, så kerner sorteres fra. Lad puréen køle af til stuetemperatur. Tilsæt fløde og kefir, og smag til med citronsaft. Stavblend massen, og kør den på ismaskine. Fyld den færdige hindbæris i små ispindeforme, og kom dem i fryseren natten over.

Hindbærovertræk

300 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona frysetørret hindbærstøv

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Fordel chokoladen i to skåle, og rør hindbærstøv i den ene. Hæld skiftevis lidt hvid chokolade og lidt hindbærchokolade op i et højt, smalt glas. Tag en enkelt ispind ud af fryseren, giv den et hurtigt dyp i chokoladen, og læg den tilbage i fryseren igen. Gentag med resten af ispindene. Sigt lidt hindbærstøv ud over ispindene lige inden servering.

Tip

Brug meget gerne hjemmeplukkede hindbær fra sidste års høst. Jo mere smagfulde hindbær, desto mere smagfuld hindbæris.

Ønsker du et tyndere chokoladelag på dine ispinde, kan chokoladen fortyndes med en smule kakaosmør.