Mazarintærter hindbær cremeux

Små hindbærtærter

Små, sommersøde mazarintærter fyldt med friske hindbær og toppet med syrligsød, silkeblød hindbærcremeux, spiselige blomster og bittesmå hindbærmacarons. Sidstnævnte er mest for øjets skyld og skal bestemt ikke skræmme dig væk. Små hindbær ville også være smaddersmukt.

10 små tærterAffiliate links

Mørdej

125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g koldt smør 1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteforme (7 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Sæt bundene på køl, mens du laver mazarinen.

Mazarin

150 g marcipan 75 g sukker 50 g blødt smør 1 æg 30 små hindbær

Riv marcipanen groft, og kom marcipan, sukker, smør og æg i en skål. Pisk massen let og luftig. Fordel lidt mazarinmasse i hver tærtebund, og stik tre små hindbær ned i hver. Bag tærterne i ca. 20 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Hindbærcremeux

1/2 husblas 140 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 2 æggeblommer 15 g sukker 80 ml hindbærpuré (moste hindbær uden kerner) 80 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Varm hindbærpuré og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen. Hæld cremen over den finthakkede chokolade. Rør rundt i midten af skål med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade. Stavblend cremeuxen og kom den i køleskabet natten over.

Pynt

frysetørret hindbærstøv bittesmå hindbærmacarons gule skovsyreblomster

Fyld hindbærcremeuxen i en sprøjtepose med lille, rund tylle. Sprøjt en spiral ud på hver tærtebund (start indefra og bevæg dig udad). Pynt evt. med en minimacaron og et par gule skovsyreblomster.

Tip

Jeg laver chokoladecremeuxen på min hvide favorit Ivoire 35 % fra Valrhona. Du kan sagtens bruge en anden hvid chokolade, men sørg for at overholde kakaoprocenten. Ellers ændrer konsistensen sig.

Om du sprøjter hindbærcremeuxen ud i en spiral som mig eller som små dutter, er 100 % op til dig.

Lav evt. dobbeltportion af hindbærcremeuxen. Den er så blød og let og lækker og smelter helt vidunderligt på tungen. Brug den som fin kagepynt, som fløjlsblødt dessertelement eller som luksussmørepålæg på nybagte boller.