Passionfrugtmoussekage med hasselnød og chokolade

Passionsfrugtmoussekage med chokolade og hasselnød

En forårsgul passionsfrugtkage bygget op af tre toplækre lag og lidt lir. Nederst en knasende chokoladebund med gavmildt ristede hasselnødder, dernæst en fløjlsblød og syrligsød passionsfrugtganache og endelig en cremet passionsfrugtmousse med masser af syre. Kagen vinder mange hjerter - både store og små.

8-10 personerAffiliate links

Knasende chokoladebund

60 g hasselnødder 100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 20 g cornflakes 1 godt nip salt

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et viskestykke. Blend 40 g hasselnødder til nøddesmør med en effektiv stavblender, og hak de resterende 20 g groft. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør det lune hasselnøddesmør i. Vend hakkede hasselnødder, cornflakes og salt i chokoladen. Placer en kagering (16 cm i diameter) på et skærebræt med bagepapir, og fordel massen heri. Jævn det ud. Sæt bunden i fryseren, mens du laver ganachen.

Passionsfrugtganache

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 25 ml piskefløde 25 ml passionsfrugtpuré (fra friske passionsfrugter)

Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og passionsfrugtsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, og fordel den i kageringen oven på chokoladebunden. Sæt formen tilbage i fryseren.

Passionsfrugtmousse

3 blade husblas 100 ml passionsfrugtpuré (fra friske passionsfrugter) 100 g sukker 150 ml piskefløde 150 g græsk yoghurt 10 %

Udblød husblassen i koldt vand. Bring passionsfrugtpuré og sukker i kog i en lille gryde, lad det simre i et par minutter og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum i en stor skål, og vend forsigtigt yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme passionsfrugtsirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i kageringen oven på ganachen, og kom kagen i fryseren natten over.

Chokoladesauce

50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 25 ml piskefløde 10 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring piskefløde og glukosesirup forsigtigt til kogepunktet, og hæld det over chokoladen lidt ad gangen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til saucen samler sig og bliver smuk og blank. Kom saucen i en lille kande.

Pynt

chokoladeperler fra Valrhona gule stedmoderblomster

Tag kagen ud af fryseren, og varm forsigtigt ydersiden af kageringen med en crème brûlée-brænder, så den frosne kage lige slipper sit greb. Skub kagen ud af ringen, og sæt den på et fad. Hæld lidt af den lune chokoladesauce ud over kagens kant, så den løber lidt ned ad kagens sider. Klistr chokoladeperler fast i saucen, så de danner en fin ring. Lad kagen tø op i køleskabet i min. 2 timer. Pynt med stedmoderblomster lige inden servering.