Verdens bedste gulerodskage uden mel glutenfri

Min bedste gulerodskage

Svampet, saftig, kanelkrydret og helt uden mel. Sig hej til min allerbedste gulerodskage. Gulerodskagen er toppet med fløjlsblød og sød hvid chokoladecremeux. Er du mere til klassisk ostecreme, så dur det selvfølgelig også.

8-10 personerAffiliate linksGlutenfri

Gulerodskage

200 g brun farin 160 g mandelmel 160 g fintrevne gulerødder 2 æg 70 g smagsneutral olie 2 tsk stødt kanel 1 godt nip salt evt. 50 g lyse rosiner

Kom brun farin, mandelmel, fintrevne gulerødder, æg, olie, kanel og salt i en skål, og pisk det godt sammen. Vend evt. rosiner i. Fordel dejen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i 50-60 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

Hvid chokoladecremeux

1/2 blad husblas 140 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 2 æggeblommer 15 g sukker 80 ml sødmælk 80 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen i en anden skål. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den varme creme ud over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand, og kom den i. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend cremeuxen, og kom den i køleskabet natten over.

Pynt

lilla og orange stedmoderblomster frysetørret havtorn kandiseret viol

Fyld cremeuxen i to sprøjteposer – en med stor og en med lille rund tylle. Sprøjt små toppe ud på hele kagen i et tilfældigt mønster. Pynt med blomsterblade, frysetørret havtorn og kandiseret viol.

Tip

Tjek med en strikkepind eller en tandstik, om kagen er færdig.

Gem gerne en håndfuld ristede hasselnødder eller valnødder i kagen. Det bliver den kun bedre af.

Jeg laver chokoladecremeuxen på Ivoire 35 % fra Valrhona. Du er meget velkommen til at bruge en anden hvid chokolade, men sørg for at overholde kakaoprocenten. Ellers ændrer konsistensen sig.