Fyldte chokolader med lime og basilikum

Fine fyldte chokolader med forårsfornemmelser. Bag det prikkede ydre gemmer sig silkeblød chokoladeganache med store strejf af basilikum og lime. (Opskrift udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

20 små chokolader

Hvid chokoladeganache med lime og basilikum

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 10 friske basilikumblade 1 tsk sukker 50 ml piskefløde 25 ml limesaft fintrevet skal af 1/2 økologisk lime

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Stød basilikumblade og sukker til puré i en morter. Bring basilikumpuré og fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Tilsæt limesaft og -skal, og stavblend ganachen. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og kom den i køleskabet.

Chokoladetemperering

150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona

Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad, og tag den af varmen. Tilsæt de resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, til temperaturen er nede på 26-27 grader. Varm så forsigtigt chokoladen op igen (over vandbad eller med hårtørrer), til den er 28-29 grader.

Fyldte chokolader

1/2 tsk vodka 1 knivspids grøn pastafarve

Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform. Bank blidt på formen, så du undgår luftbobler. Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chok­olade løbe tilbage i skålen. Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter. Fyld den afkølede ganache i (med 2 mm til kanten). Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Luk chokoladerne med lidt mere tempereret chokolade, og skrab igen overfladen ren. Sæt formen tilbage i køleskabet i 10 minutter. Bland vodka og grøn farve i en lille skål. Dyp en pensel i den grønne vodka, og lav stænk på chokoladerne.

Tip

Har du ikke mod på at temperere chokoladen, kan du nøjes med at smelte den. Du går glip af det dejlige 'knæk', men smagen er stadig i top.