![]() |
Små hindbærtærter med hjerteswirlSmå, hindbærforkælede kærnemælkstærter med kærlighedsbudskab. Med knasende havrekiksebund, hjerter af syrligsød hindbærsirup og en lækker, cremet kærnemælksganache, du simpelthen må love mig at smage. Den er genial. Tærterne smager lidt af koldskål og meget af sommer. Lige, hvad jeg trænger til. Mon jeg er den eneste? (Opskriften er udviklet til og bragt i ‘Spis og Bo’, Politiken.) 4 små tærter Kiksebund100 g havrekiks 50 g smør 1 nip salt Blend kiksene til krummer, og kom dem i en skål. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne. Tilsæt salt. Fordel massen i små tærteforme (7 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene. Kom bundene i køleskabet, mens du laver fyldet. Hindbærsirup50 g hindbær 25 g sukker Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og kog det ind til en sirup. Si kernerne fra, og sæt siruppen på køl. Kærnemælksganache100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 g piskefløde 1 nip salt 30 g kærnemælk Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Vend kærnemælk i, og stavblend ganachen. Fordel ganachen i de fire tærtebunde, og stil tærterne på køl i ca. 30 minutter, så ganachen sætter sig en smule. Kom hindbærsiruppen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt små dutter ud på én af tærterne i en spiral. Kør en tandstik gennem dutterne uden at løfte undervejs. (Start i midten og bevæg den udad.) Gentag med resten af tærterne. Sæt tærterne tilbage i køleskabet i 3-4 timer eller natten over. TipLad gerne tærterne temperere et øjeblik, inden I sætter tænderne i dem. Gem også gerne lidt rålakridspulver i kiksebunden. Det er slet ikke dumt! |