Chokoladeis med peanutbutter

Chokoladeis med peanutbutter

Sød og cremet chokoladeis møder dejlig salt peanutbutter, og en ny favoritis bliver til. Isen er toppet med chokoladedrizzle, knasende chokoladeperler og peanuts. Hvad mere kan man ønske sig? En smule sol, måske.

4 personerAffiliate links

Chokoladeis med peanutbutter

200 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona  50 g creamy peanutbutter 50 g sukker 100 ml piskefløde 1 godt nip salt 300 ml (mini)mælk

Varm chokolade, peanutbutter, sukker, fløde og salt langsomt op i en gryde under omrøring, til chokoladen er smeltet og sukkeret opløst. Tag gryden af varmen, og rør mælken i lidt ad gangen. Stavblend massen. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Fordel chokoladeisen i en aflang form, og sæt den i fryseren.

Pynt

30 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona chokoladeperler fra Valrhona saltede peanuts

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Kom chokoladen i en frysepose, og klip et lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokoladen ud over den isen i cirkelbevægelser, og pynt med chokoladekugler og peanuts.