Delekager med lakrids og hindbær

Delekager med hindbær og lakrids

Delikate delekager med knasendesprød og sej lakridsbund, syrligsød hindbærmousse, fløjlsblød lakridsganache og masser af freestyle. Hold dig endelig ikke tilbage med pynten. Kagerne kører med/efter 'more is more'-konceptet. Spørgsmålet er kun: Hvem vil du dele kage med?

3 delekager - 6 personerAffiliate links

Mandelbunde med lakrids

150 g smuttede mandler 150 g sukker 1 1/2 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow 1/3 tsk salt 75 g æggehvider

Rist mandlerne i ca. 5 min ved 200 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle af. Blend halvdelen af mandlerne til mel, og hak resten groft. Rør mandelmel, grofthakkede mandler, sukker, rålakridspulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æggehvider, og rør det hele godt sammen. Kom bagepapir i bunden af tre små, runde forme (12 cm i diameter), og fordel dejen i formene. Bag bundene i 15-18 minutter ved 175 grader, til de er godt gyldne. Lad bundene køle helt af.

Hindbærmousse

2 blade husblas 150 g hindbær 75 g sukker korn af 1/2 vaniljestang 1 spsk citronsaft 125 ml piskefløde 75 g græsk yoghurt, 10 %

Udblød husblassen i koldt vand. Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft forsigtigt til kogepunktet i en gryde, og lad det simre i ca. 5 minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Si kernerne fra, og lad puréen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum i en stor skål og vend yoghurten i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme hindbærpuré og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i små eklipse-silikoneforme (ca. 4 cm i diameter), og stil dem i fryseren i min. 3 timer eller natten over.

Lakridsganache

100 g hvid chokolade, gerne Ivoire fra Valrhona 50 ml piskefløde 15 g glukosesirup 1/2-1 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend og smag til med lakridspulver. Stil ganachen i køleskabet i et par timer, til den har sat sig lidt, men stadig er sprøjtbar.

Pynt

friske hindbær friske ribs Dulcey-perler fra Valrhona 'D' chokoladelakridser fra Johan Bülow spiselige blomster

Placer de frosne hindbærmousser på lakridsbundene, og lad kagerne tø op i køleskabet. Kom lakridsganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små dutter ud på bundene. Pynt løs med resten af elementerne. Del med din!