Chokolademoussekage med nutella og hasselnødChokolademoussekage med nutella og hasselnød

Små chokolademoussekager med nutella, hasselnød og salt

Chokolade, hasselnød og salt i festlig og farligt lækker forening. Perfekte til nytår, fødselsdag eller en tilfældig festlig tirsdag. Under den lette, cremede mælkechokolademousse gemmer sig fløjlsblød og nutellasød ganache, knasende hasselnødder og fudgy, melfri chokoladekage. Og ja, selv om jeg ELSKER god kvalitetschokolade, er jeg også håbløst tosset med nutella og alt, hvad det søde nøddesmør har været i nærheden af.

8 små kagerAffiliate linksGlutenfri

Chokoladekager med hasselnød

100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 50 g smør 100 g sukker 2 æg 30 g hasselnødder

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukkeret i. Rør æggene i ét ad gangen. Fordel dejen i en kagering/springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Hak hasselnødderne, og drys dem ud over kagen. Bag kagen i ca. 15 minutter ved 175 grader. (Den må godt føles en smule ubagt i midten, når du tager den ud.) Lad kagen køle af, og sæt den i fryseren.

Nutellaganache med salt

150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 75 g nutella 110 ml piskefløde 1 nip salt

Smelt chokolade og nutella i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Tilsæt salt, og stavblend evt. ganachen. Fordel ganachen oven på kagen, og sæt kagen tilbage i fryseren et par timer, gerne natten over. Stik små cirkler (4 1/2 cm i diameter) ud af kagen med en rund kageudstikker. (Vær forsigtig, når du ‘lirker’ kagen ud af udstikkeren. Både kage og ganache er dejligt bløde.) Stil kagecirklerne tilbage i fryseren, og spis kageresterne.

Mælkechokolademousse

165 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 250 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring 75 ml piskefløde til kogepunktet, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank. Pisk de resterende 175 ml fløde til let skum. Vend lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fyld små eklipse-silikoneforme (6 cm i diameter) 2/3 op med mousse, og stik de små kager forsigtigt ned i. Sæt de færdige moussekager i fryseren natten over.

Chokoladesnirkler

150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona

Smelt og temperer chokoladen. Kom den tempererede chokolade i en frysepose, og klip 
et lille hul i det ene hjørne. Sprøjt lange stænger ud på et stykke kageplast med beslutsom hånd. Rul forsigtigt kageplasten sammen, og kom den i et glas. Sæt glasset i køleskabet, til chokoladen har sat sig.

Samling og pynt

20 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona lilla stedmoderblomster

Placer moussekagerne på tallerkener, og lad dem tø op i køleskabet. Riv lidt mælkechokolade ud over hver kage. Pynt med chokoladesnirkler og blomsterblade.

Tip

Jo større mængde chokolade du arbejder med, desto nemmere er chokoladetempereringen. Derfor tempererer jeg min. 150 g chokolade, selv om jeg langt fra bruger så meget til snirklerne. Er du snedig, kan du starte med at lave chokoladesnirklerne og bruge al det overskydende chokolade til chokoladekagen.

Har du ikke mod på chokoladetemperering, så drop chokoladesnirklerne og pynt kagerne med noget andet fint i stedet.

Har du svært ved at skaffe en eklipse-silikoneform, kan du sagtens bruge en halvkugle-silikoneform i stedet.