|
Peanutmacarons med saltkaramelJeg er pjattet med peanuts, kæmpe fan af karamel, saltsucker så det basker og fuldstændig fortabt og forgabt i macarons. Derfor er disse små søde, salte fyre også rimelig meget mig. Sprøde peanutbunde fyldt med fløjlsblød, sød og salt karamelliseret hvid chokoladeganache. Lyder det ikke meget godt? 40 macaronsAffiliate links Peanutbunde50 g saltede peanuts 100 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider 150 g sukker 50 ml vand 55 g æggehvider evt. 2-3 spsk (karamelliserede) peanuts Blend peanuts til nøddemel i en blender. Tilsæt flormelis og mandelmel, og blend det hele hurtigt sammen. Kom blandingen i en skål, og rør 55 g æggehvide i. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Pynt evt. med finthakkede (karamelliserede) peanuts. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af. Karamelliseret hvid chokoladeganache200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 20 g glukosesirup 1/3 tsk flagesalt Hak chokoladen groft, fordel den på en bageplade med bagepapir og bag den ved 120 grader i 30-40 minutter. Rør grundigt rundt i massen hver 10. minut. Tag chokoladen ud af ovnen, når den er gylden som karamel, og rør igen godt i den, så den bliver flydende. Kom den karamelliserede chokolade i en skål. Bring fløde og glukosesirup forsigtigt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend massen, og si eventuelle klumper fra. Smag ganachen til med salt, og kom den i køleskabet i et par timer, til den har sat sig, men stadig er sprøjtbar. Fyld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde. TipSaml gerne dine macarons et par dage før servering, så ganache og bunde når at ’smelte’ sammen. |