romkugler

Romkugler

Barndommens romkugler bærer en vis nostalgi, men er milevidt fra disse lækre luksuskugler. Bag det farvefine ydre gemmer sig snasket mørk chokoladekage tilsat et godt skvæt mørk rom. Er der små slikmunde i nærheden, så erstat rommen med romessens eller appelsinsaft.

15 romkuglerAffiliate links

Romkugler

150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 75 g smør 150 g sukker 3 æg 2 spsk god, mørk rom

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukkeret i. Rør æggene i ét ad gangen. Fordel dejen i en rund form (18 cm i diameter) med bagepapir, og bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad den køle af, og sæt den i køleskabet i min. 2-3 timer eller natten over. Bræk kagen i mindre stykker, og kom kagestykker og rom i en skål. Rør massen godt sammen, og smag til. Form massen til små kugler (à ca. 30 g), og kom dem i køleskabet, mens du forbereder pynten.

Pynt

100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona frysetørrede bær tørrede blomster grønne, usaltede pistacienødder

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Giv romkuglerne et hurtigt dyp i chokoladen, og rul dem straks i frysetørrede bær, blomster m.m. Opbevar romkuglerne i køleskabet indtil servering.

Tip

Er du i akut kagetrang, så giv den nybagte chokoladekage en hurtig tur i fryseren (i stedet for køleskabet).

Jeg bruger som regel Stroh rom til mine romkugler. Det er stærke sager, men matcher den intense chokoladekage perfekt.