Flødeboller med cookiebund

Flødeboller med cookiebund

Et ret genialt gadekryds mellem en flødebolle og en cookie. Bag den knasendesprøde chokoladeskal gemmer sig sødt og cremet vaniljeskum og en chewy og letsaltet cookiebund. Jeg er fan.

15-20 flødebollerAffiliate links

Cookiebunde

75 g blødt smør 150 g brun farin 1 æg 150 g hvedemel 1/2 tsk havsalt 50 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 50 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona

Kom smør og brun farin i en skål, og pisk det let og luftigt. Pisk ægget i. Rør mel og salt i. Hak chokoladerne, og vend dem i. Smør dejen tyndt ud (ca. 1/2 cm tyk) ud på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 10 minutter ved 200 grader, til den er fin gylden. Stik små bunde ud af den varme cookie med runde kageudstikkere - gerne i forskellige størrelser. Lad bundene køle helt af. Spis cookieresterne, men gem lidt til pynt.

Vaniljeskum

75 g sukker 40 g glukosesirup 30 ml vand korn af 1/2 vaniljestang 50 g æggehvider 1 spsk sukker

Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og lad det koge, til det har en temperatur på 118 grader. Pisk æggehvider og 1 spsk sukker stive i en skål imens. Hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til skummet er sejt og fast. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i de afkølede cookiebunde. Lad flødebollerne hvile i stuetemperatur i 30-60 minutter.

Chokoladeovertræk

100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 100 g mælkechokolade, gerne Jivara fra Valrhona

Smelt og temperer chokoladen. Dyp flødebollerne i den tempererede chokolade, og drys lidt cookieknas udover. Opbevar flødebollerne køligt indtil servering.