|
PistaciesnitterDu kender den måske fra bageren. Den lille, populære pistacietrekant med giftig grøn pistaciemasse, der aldrig har set skyggen af en pistacienød. Disse snitter er sådan cirka sytten gange bedre. Sprød, smørmættet mørdej, saftig pistaciefrangipane og sød, blød nougat. Skær dem ud i små trekanter, og server dem for dine. (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.) 8 personer Mørdej25 g grønne, usaltede pistacienødder 125 g hvedemel 50 g flormelis 1 knivspids salt 75 g koldt smør 1/2 æg Blend pistacienødder til mel. Kom pistaciemel, hvedemel, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Stik en bund ud med en kvadratisk bageramme (18 x 18 cm), og lad rammen sidde. Fjern overskydende dej. Pistaciefrangipane50 g grønne, usaltede pistacienødder 50 g mandelmel 100 g sukker 100 g blødt smør 1 æg Blend pistacier til mel, og kom pistaciemel, mandelmel, sukker, smør og æg i en skål. Pisk det hele godt sammen. Fordel pistaciefrangipanen oven på bunden (i bagerammen), og jævn overfladen med en ske. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er let gylden. Lad kagen køle helt af. Pynt100 g blød nougat 1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder Smelt den bløde nougat i en skål over vandbad, og kom et par skefulde i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Smør resten af nougaten ud på kagen, og sæt den i fryseren i 5-10 minutter, til nougaten er stivnet. Drizzl resten af nougaten ud over kagen i et tilfældigt mønster. Hak pistacienødderne fint, og drys dem udover. Skær kagen ud i små trekanter, og server. TipJeg rister gerne de usaltede pistacienødder i 3-5 minutter ved 200 grader, inden jeg blender til dem til mel, så smagen fremhæves. Jeg erstatter nogle gange den søde nougat med mørk chokolade. Det er også et kæmpehit. |