kirsebærmacarons med kirsebærganachekirsebærmacarons med kirsebærganachekirsebærmacarons med kirsebærganache

Kirsebærmacarons

Pragtfulde pink kirsebærmacarons på menuen. De små macarons består med silkeblød kirsebærganache omfavnet af to fint dekorerede mandelbunde. Vidunderligt sprøde og bløde på samme tid. Perfekte til jul, til nytår, ja faktisk året rundt.

40 macaronsAffiliate links

Bunde

150 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider lidt rød pastafarve 150 g sukker 50 ml vand 55 g æggehvider

Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af.

Kirsebærganache

200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 ml piskefløde 50 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri 20 g glukosesirup 20 kirsebær fra Amarena Fabbri

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, kirsebærsirup og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend. Kom ganachen i køleskabet i 2-3 timer eller natten over. Fyld ganachen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt cirkler ud på halvdelen af bundene. Halver de syltede kirsebær, og læg et halvt kirsebær i midten af hver ganachecirkel. Saml kagerne med de resterende bunde.

Tip

Lad gerne dine macarons stå natten over, inden du sætter tænderne i dem, så de når at ’smelte’ sammen.

Gem evt. også lidt rålakridspulver i midten af hver macaron. Rålakridsen giver kant og modspil til de kirsebærsøde kager.