Hasselnødde petit foursHasselnødde petit fours

Petit fours med hasselnød og mælkechokolade

Bittesmå og dejligt saftig hasselnøddekager toppet med silkeblød chokoladekaramel og halve hasselnødder. Helt enkle og hammerlækre. Jeg er pjattet med petit fours og byder på andre minihapsere til kagebordet lige her.

15-18 petit foursAffiliate links

Hasselnøddekage

75 g hasselnødder 150 g marcipan 150 g sukker 150 g blødt smør 3 æg

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et viskestykke. Lad nødderne køle lidt af, og blend dem til mel. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det let og luftigt. Pisk ægget i, og vend hasselnøddemelet i. Fordel dejen i en kagering/-form (20 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad kagen sætte sig på køl natten over.

Chokoladekaramel

100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 60 g sukker 1 spsk glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den op i en lille kande. Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde, og tag gryden af varmen. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant piskning med et piskeris. Tilsæt glukosesiruppen. Hæld den varme karamel over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend evt., og sæt chokoladekaramellen i køleskabet natten over.

Samling og pynt

hasselnødder

Stik små bunde (ca. 3 cm i diameter) ud af kagen med en rund kageudstikker. Kom chokoladekaramellen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på bundene. Pynt med halve hasselnødder og finthakkede hasselnødder.

Tip

Hvis du er i tvivl om, kagen er færdigbagt, så stik i den med en strikkepind eller en tandstik.