Myntemacarons med hvid chokolade

Myntemacarons

Forårsfine og dejligt friske myntemacarons. Mellem de sprøde mandelbunde gemmer sig fløjlsblød og sød hvid chokoladeganache med et stort spark mynte. Er du glad for mojito, så erstat lidt af fløden med limesaft, og jeg lover fest! Opskriften er udviklet til og bragt i Politiken.

40 macarons

Bunde

150 g mandelmel 150 g flormelis 55 g æggehvider lidt limegrøn pastafarve 150 g sukker 50 g vand 55 g æggehvider

Sigt flormelis og mandelmel i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af.

Mynteganache

200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 1 spsk sukker 18-20 mynteblade 100 ml piskefløde 1 spsk glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Stød mynteblade og sukker til puré i en morter. Bring myntepuré, fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend. Kom ganachen i køleskabet i 2-3 timer eller natten over. Fyld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde.

Tip

Foretrækker du mørk chokolade-mynte-kombien, kan den hvide chokolade sagtens erstattes af mørk. Dog skal du skrue op for mængden af piskefløde, så forholdet er 1:1. Dvs. 200 g mørk chokolade og 200 ml piskefløde.