mælkechokoladepassionsfrugtkagemælkechokoladepassionsfrugtkage

Chokolademoussekage med hasselnød og passionsfrugt

Chokoladekagen her er et vidunderligt mix af to favoritter fra min nye bog 'Majas kager'. Den består af fem vidunderlige lag og lidt pynt. En saftig og melfri hasselnøddebund, en dejligt knasende hasselnøddepraliné, en fløjlsblød passionsfrugtganache, en cremet og syrligsød mælkechokolademousse, en spejlblank glaze, ultratynde chokoladeflager, sprøde chokoladeperler og smukke, obligatoriske skovsyreblade. Moussen, især, er jeg helt tosset med og faktisk også lidt stolt af. Jeg fik idéen til den en nat, hvor jeg burde have sovet, men den er 100 % min frarøvede nattesøvn værd. Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i alle fem lag (lige nu), så nøjes med moussen, fyld den i fine skåle, og top med lidt knas. Smaddersød fornøjelse!

8 personerAffiliate linksGlutenfri

Hasselnøddebund

20 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 40 g ristede hasselnødder 40 g sukker 1 æg 1 nip salt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og blend hasselnødderne til mel. Pisk sukker og æggeblommer let og luftigt i en skål. Vend hasselnøddemel, smeltet chokolade og salt i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i en kagering (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er gylden og gennembagt.

Hasselnøddepraliné

25 g sukker 25 g ristede hasselnødder 25 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 25 g feuilletine/letknuste cornflakes 1 godt nip salt

Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og rør hasselnødderne i. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle lidt af. Blend nødderne til smør med en effektiv stavblender. Smelt chokoladen, og rør den i. Rør feuilletine/cornflakes og salt i. Smør massen ud på den afkølede hasselnøddebund, og stil formen i fryseren.

Passionsfrugtganache

120 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 30 ml piskefløde 30 g passionsfrugtpuré

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og passionsfrugtpuré til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend, og fordel ganachen oven på pralinéen i formen. Stil formen tilbage i fryseren i min. 4 timer.

Chokolademousse med passionsfrugt

165 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 75 g passionsfrugtpuré 175 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring passionsfrugtpuréen til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank. Pisk fløden til let skum i en skål. Vend først lidt af skummet i chokoladen og dernæst forsigtigt resten. Fordel moussen i en eklipse-silikoneform (18 cm i diameter), og skub forsigtigt bunden lidt ned i (med bunden opad). Sæt formen i fryseren natten over.

Mælkechokoladeglaze

6 blade husblas 150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 50 ml vand 150 g sukker 150 g glukosesirup

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande. Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fløden over chokoladen, og stavblend glazen. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 30 grader. Placer den frosne kage på et lille glas (med et fad under), og hæld den ca. 30 grader varme glaze ud over kagen. Lad kagen tø op i køleskabet i min. 3 timer.

Pynt

chokoladeflager chokoladeperler rød skovsyre

Pynt kagen med chokoladeflager, chokoladeperler og skovsyre lige inden servering.

Tip

Før stavblenderen skråt ned i glazen, ret op og tænd. På den måde undgår du luftbobler. Overskydende glaze kan gemmes i en boks i køleskabet.

Med passionsfrugtpuré menes indholdet af friske passionsfrugter uden kerner.

Eklipseformen kan købes i 'Kunst og Køkkentøj'.