|
Peanutflødeboller i formDagligt får jeg søde efterspørgsler på hjemmelavede flødeboller. Af ham, jeg deler liv og kærlighed med. Om flødebollerne er små eller store, syrlige eller søde, skæve eller skarpe, er af bittelille betydning. Han kan altid klemme en flødebolle – eller femten – ned. Disse fine peanutflødeboller er støbt i form og byder på bagt marcipanbund, blødt sødt vaniljeskum, peanutbuttermidte, sprød mørk chokoladeskal og saltede peanuts. De kræver lidt tid og tålmodighed, men de er simpelthen for gode til at gå glip af. (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.) 12-15 personerAffiliate links Marcipanbunde100 g marcipan Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små bunde ud med en rund kageudstikker (knap 5 cm i diameter). Bag bundene i ca. 5 minutter ved 200 grader, og lad dem køle helt af. Chokoladeskaller100 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona Smelt chokolade i en skål over vandbad, og temperer den, hvis du har mod på det. Pensl 10 halvkugler (5 cm i diameter) i en silikoneform med chokoladen, og sæt formen i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig. Peanutbutterfyld50 g crunchy peanutbutter 1 nip salt Bland peanutbutter og salt sammen, og kom lidt saltet peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal. Sæt formen med chokoladeskallerne tilbage i køleskabet, mens du laver skummet. Vaniljeskum75 g sukker 40 g glukosesirup 30 ml vand korn af 1/2 vaniljestang 50 g æggehvider 1 spsk sukker Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og lad det koge, til det har en temperatur på 118 grader. Pisk æggehvider stive med 1 spsk sukker imens. Hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til skummet er sejt og fast. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i chokoladeskallerne oven på peanutbutteren. Luk flødebollerne med marcipanbundene. Pynt50 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona saltede peanuts 1/2 tsk spiseligt guldstøv Hak peanuts fint, og bland dem med guldstøv. Smør et tyndt lagt smeltet chokolade på en flødebolle, og rul den i de hakkede peanuts. Gentag med resten af flødebollerne. TipOpbevar flødebollerne i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering. Har du ikke en (halvkugle)form, kan du sagtens lave flødebollerne på ‘normal’ vis. Hvis kalenderen peger på sommer og solen er enig, så smid flødebollerne en tur i fryseren et par timer og server dem ISkolde. Det er genialt godt. |