chokoladekage uden mel

Chokoladekage uden mel

Byd velkommen til min allerbedste chokoladekage. Med den lækreste konfektkonsistens og intense, rige chokoladesmag. Kun fire ingredienser og helt fri for mel. Jeg har bagt chokoladekagen utallige gange og elsker at eksperimentere med den. Erstatte den mørke chokolade med mælkechokolade. Tilsætte store, knasende chokoladestykker. Toppe den med hakkede nødder. You name it. Om du spiser kagen uden topping eller klæder den på til fest, bestemmer du selv. En kugle fuldfed vaniljeis som modspil til den snaskede chokoladekage er slet heller ikke dumt. Bag den i dag og forsøg (!) at vente med at gå ombord i kagen til i morgen. Det kan være smaddersvært, siger jeg af erfaring, men du vil ikke fortryde. I morgen er den endnu bedre.

10 personerAffiliate linksGlutenfriNem

Chokoladekage

200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona 100 g smør 200 g sukker 4 æg

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Tilsæt sukkeret. Rør æggene i ét ad gangen, og forsæt med at røre, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en kagering/springform (20 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad den sætte sig i køleskabet natten over.

Tip

Forsøg at holde fingrene fra kagen det første døgns tid. Både smag og konsistens udvikles og forbedres efter en overnatning i køleskabet.

Chokoladen er stjernen i kagen, så brug den allerbedste, du kan opstøve.