Mælkechokoladetrøfler med hasselnød og solbær

Mælkechokoladetrøfler med hasselnød og solbær

Chokoladetrøflerne her overrasker med den dejligste smag af hasselnød og et helt vidunderligt knas. De er rullet i syrligt solbærstøv for at knække sødmen, men passionsfrugtstøv ville ej heller være spor tosset! (Opskriften er udviklet til og bragt i Politiken.)

20 chokoladetrøflerNem

Chokoladetrøfler

75 g hasselnødder 75 g sukker 50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 1 godt nip salt frysetørret solbærstøv

Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et viskestykke. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og rør nødderne i. Hæld hasselnødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle lidt af. Blend 100 g af de karamelliserede nødder til smør med en effektiv stavblender. Hak resten fint. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Rør hasselnøddesmør og finthakkede hasselnødder i chokoladen. Smag til med salt. Kom trøffelmassen i køleskabet natten over. Rul massen til små kugler, og tril kuglerne i solbærstøv. Opbevar trøflerne i en boks i køleskabet, men tag dem ud lidt inden servering, så de når at temperere.

Tip

75 g hasselnødder + 75 g sukker = 150 g karamelliserede hasselnødder (hvis nogen skulle undre sig).