|
Karamelliseret hvid chokolademousse med brændt hvid chokoladeMit nyeste narkotikum: Karamelliseret hvid chokolademousse forklædt som blomsterhav. Under de farverige blomsterblade gemmer sig – ud over moussen – syrlige ribs og små, brændte chokoladekugler. Et lille, spiseligt kunstværk, der med sit søde, salte spil er farligt vanedannende. (Opskriften stammer fra 'Majas desserter', foto af Columbus Leth.) 4 personer Karamelliseret hvid chokolademousse100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona 50 ml sødmælk 1 nip salt 100 ml piskefløde Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i 30-40 minutter ved 120 grader, til den er gylden som karamel. Rør grundigt rundt i chokoladen hver 10. minut. Kom den karamelliserede chokolade i en skål. Bring mælken til kogepunktet i en lille gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører rundt i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Si evt. klumper fra, og tilsæt salt. Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af det letpiskede skum i chokoladen og vend derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i små skåle, og sæt dem i køleskabet i min. 3 timer eller natten over. Brændt hvid chokolade100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona Hak chokoladen groft, og varm den op i en gryde. Rør godt rundt, til chokoladen karamelliserer og får en mørk, gylden farve. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, og tryk den helt flad. Lad den køle af, og hak den fint. Pyntfriske ribs spiselige blomster Pynt moussen med ribs, brændt hvid chokolade og blomsterblade lige inden servering. TipDesserten er meget intens, så server den i små skåle. |