|
KagetapasSmå, syrlige og søde moussekager i pastelfine farver. Perfekte til sommerfesten, nytårsbordet og alt derimellem. Alle kager består af en smørsprød mørdejsbund, en fløjlsblød mousse og lidt pynt. Ganske enkelt – og genialt lækkert. På min tapastallerken står fire af mine favoritmousser: citron, lime-basilikum, kirsebær og lakrids. To-tre varianter kan sagtens gøre det. Vælg dine favoritsmage – og hold dig ikke tilbage med pynten. Spiselige blomster, bærstøv, sølv, guld og glimmer… Alt er tilladt! 20-30 små kagerAfsæt flere dage Bunde125 g hvedemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g koldt smør 1 nip salt 1/2 æg Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Stik små bunde ud af dejen med en rund kageudstikker (4 1/2 cm i diameter), og bag dem i 5-10 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af. Citronmousse3 blade husblas 100 ml citronsaft 100 g sukker 200 ml piskefløde 100 g skyr eller græsk yoghurt Udblød husblassen i koldt vand. Bring citronsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsirup. Sigt siruppen, og lad den køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme citronsirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm i diameter), og sæt dem i fryseren natten over. Limemousse med basilikum3 blade husblas 100 ml limesaft 100 g sukker 20 friske basilikumblade 200 ml piskefløde 200 g skyr eller græsk yoghurt Udblød husblassen i koldt vand. Bring limesaft og sukker (på nær 1 tsk) til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesirup. Sigt siruppen, og lad den køle af til håndvarm. Stød 1 tsk sukker og basilikum til puré i en morter. Kom fløde og basilikumpuré i en skål, og pisk det til let skum. Vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme limesirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm i diameter), og sæt dem i fryseren natten over. Kirsebærmousse2 blade husblas 50 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri 50 g sukker saft af 1/2 citron korn af 1/2 vaniljestang 100 ml piskefløde 100 g skyr eller græsk yoghurt Udblød husblassen i koldt vand. Bring kirsebærsirup, sukker, citronsaft og vaniljekorn til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Sigt siruppen, og lad den køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme sirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm i diameter), og sæt dem i fryseren natten over. Lakridsmousse2 blade husblas 50 g sød lakridssirup fra Johan Bülow 50 g sukker saft af 1/2 citron 100 ml piskefløde 100 g skyr eller græsk yoghurt Udblød husblassen i koldt vand. Bring lakridssirup, sukker og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Sigt siruppen, og lad den køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den håndvarme sirup og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i halvkugle-silikoneforme (4 cm i diameter), og sæt dem i fryseren natten over. Samling og pynthvide chokoladeperler fra Valrhona gule stedmoderblomster rålakridspulver friske basilikumblade frysetørret hindbærstøv/kirsebærstøv orange skovsyre lilla stedmoderblomster kandiseret viol Tag de frosne moussebomber ud af formen, og placer dem på bundene. Lad kagerne tø op i køleskabet. Pynt med blomster, lakridspulver, frysetørret bærstøv m.m. lige inden servering. TipMørdejen svarer til ca. 30 små bunde, og mousserne rækker til 20-30 små moussebomber. Hvis du kun har en enkelt silikoneform, kan du med fordel lave én portion mousse om dagen og blot flytte moussebomberne over i en boks, når de er frosne, så der er plads til en ny portion i formen. Beregn tre moussekager pr. mand – måske fire, hvis dine nytårsgæster er lige så kagesultne som mig. Savner du en variant med chokolade? Så snup denne opskrift på chokolademousse. Den er nem, ’støbbar’ og smager som en drøm. |