|
Små chokoladetærter med brombærkaviarEn lille, sød mælkechokoladetærte begravet under små, brombærsyrlige gelédråber, der nærmest eksploderer i munden. Glæd dig til at servere den for dine gæster. (Opskriften stammer fra 'Majas desserter', foto af Columbus Leth.) 10 små tærter Kakaomørdej130 g hvedemel 20 g kakaopulver 50 g flormelis 1 nip salt 75 g koldt smør 1/2 æg Kom mel, kakaopulver, flormelis, salt og smør i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd små tærteforme (7 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel. Bag bundene i ca. 15 minutter ved 175 grader, og lad dem køle helt af. Mælkechokoladeganache200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona 100 ml piskefløde 20 g glukosesirup Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavlend ganachen, og fordel den i tærtebundene. Sæt tærterne tilbage i køleskabet i min. 2 timer. Brombærkaviar1 liter smagsneutral olie 10 blade husblas 400 g brombær 100 g sukker Kom olien i en boks i fryseren dagen før. Udblød husblassen i koldt vand. Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i et par minutter. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme brombærpuré. Si kerner fra, og lad saften køle af til håndvarm. Kom brombærsaften en sprøjtepose, og klip et lillebitte hul i enden. Dryp brombærsaften ned i den iskolde olie én dråbe ad gangen. Lad de små perler synke til bunds, og lad dem ligge i olien i køleskabet indtil brug. Si olien fra brombærkaviaren, og skyl den i iskoldt vand. Dup kaviaren tør med et rent viskestykke. Top chokoladetærterne med brombærkaviar. TipDa tærtebundene er så små, er det lidt svært at blindbage dem. Prik dem derfor blot med en gaffel, hvis de begynder at løfte sig under bagningen. Lad gerne chokoladetærterne temperere et øjeblik, inden du serverer dem, så de ikke er helt køleskabskolde. Brug den smukke, sorte brombærkaviar som dekorativ pynt på andre kager og desserter. |